Jo també tallo, dissabte a la Plaça Bonet i Muixí [Actualització a 22 d’octubre]


El passat 8 de març, el barri, la ciutat i els Països Catalans, van viure una històrica jornada de vaga. Una vaga que més enllà de les xifres macros i del seu impacte en l’economia (més de 6 milions de participants) , va tenir un impacte social i polític de primera magnitud. Era el primer cop que quallava a casa nostra la idea de la vaga de totes -assajada amb menys sort altres anys-, la vaga feminista. Una mobilització que posava de relleu les violències que les dones pateixen en el dia a dia, les violències invisibles, les visibles i tolerades, quan no incentivades per un model soci-economic i cultural, el patriarcat, que travessa la societat en tots els seus escalafons, i que te la seves expressions més palpables en les classes més baixes de la nostra societat.

El passat 8 de març, milers de dones sortien als carrers. A primera hora, els talls de carrers i carreteres van ser la tònica dominant. Aturar la producció, passa en tota vaga general per aturar les comunicacions, els eixos de comunicació.

Ara, mesos desprès d’aquella mobilització massiva, el departament d’interior ha començat a enviar sancions a les dones identificades en els talls de carrers matinals, alguna d’elles al barri. Identificacions fetes en base a fitxers policials, doncs el mateix dia, cap persona va ser requerida a identificar-se. I és per això que l’espai feminista del barri ha començat a organitzar-se per fer front a la repressió. Aquest dissabte, han organitzat un vermut a la plaça Bonet i Muixí amb la triple finalitat de donar a conèixer els casos repressius, recollir diners per finançar la campanya i fer costat a les companyes represaliades, no deixar-les soles. Per a tal fi, us emplacen a l’assemblea mixta que es farà a les 12h, i a portar eines de tall, i participar de la dinàmica que presentaran per fer visible la repressió, i la solidaritat.

[Actualització a 22 d’octubre]

L’Espai Feminista de Sants presenta la campanya #8Mjotambétallo

El dissabte 20 d’octubre un centenar de dones van participar al vermut feminista antirepressiu organitzat per l’Espai Feminista de Sants. Des de les 12h. Del migdia es van trobar a la plaça Benet i Muixí per denunciar la represssió que viu el col·lectiu des del passat 8 de març per part del Ministeri de l’Interior. La instància de la Generalitat de Catalunya ha fet arribar a diversos col·lectius feministes de Barcelona però també a Sant Cugat i València, sancions administratives per haver participat a una vaga legal i legítima.

Des de Sants les dones s’han organitzat per fer fort a aquesta ofensiva. Des de l’Espai Feminista asseguren que no pagaran per exercir el dret de manifestació i han engegat una campanya sota el lema #8Mjotambétallo. La jornada va ser festiva amb un photocall reivindicatiu i amenitzada per la DJ Xuli. Properament es farà públic el vídeo de la campanya.

 

Dissabte també es va llegir el Manifest que us reproduïm a continuació:

Aquest estiu el departament d’interior de la Generalitat de Catalunya ha comunicat sancions administratives a diverses companyes de Bcn, St. Cugat , València i moltes més que segur no sabem. Volen criminalitzar-nos, sancionar-nos, reprimir-nos.

Si ens toquen a una ,ens toquen a totes.

La vaga feminista del 8M cridava a aturar-ho tot.

Moltes dones,trans i lesbianes, autoctones, migrades i racialitzades, aturades, estudiants i treballadores.

Així ho vam fer.

Vam tallar-ho tot

Vam aturar-ho tot.

En sobren els motius per sortir al carrer a lluitar per una societat lliure d’opressions que ens vol dòcils, submises i callades.

Volem tallar amb totes les formes de dominació: racisme, capitalisme, patriarcat.

No pagarem per exercir els nostres drets. Pq ens volem lliures, vives , combatives i rebels.

Tallem amb les multes i la criminalització del moviment feminista.

 

 

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *