Sants també fa cims


El passat cap de setmana, milers de persones van secundar la iniciativa Cims per la Llibertat, que tenia com a objectiu conscienciar de la injustícia que representa la situació dels presos, exiliats i represaliats polítics, així com transmetre el suport incondicional tant a ells com a les seves famílies.

Així, cada represaliat polític va triar un cim, al qual la gent s’apuntava a pujar. Un cop tancades les inscripcions més d’onze mil persones havien de fer els 18 cims triats.

Des de Sants, un grup de veïnes s’havia organitzat per pujar fins al Berguedà i fer el cim de la Gallina Pelada, cim de 2300 metres, proposat per l’exiliada política Anna Gabriel. Una ascensió de dificultat mitja, que es pot fer amb menys de dues hores des de la pista on es deixaven els vehicles. La nit anterior dotzenes de cotxes, furgonetes i autocaravanes, ja ocupaven els borals de la pista, on feien nit els muntanyencs que l’endemà farien cim. A partir de les 7 del matí del dia 13, la pista començava a ser un formiguer, i és que a les vuit s’obrien inscripcions on recollir la samarreta commemorativa. La pujada, amb inici a la Font Freda, te 4 parts, una inicial de bosc, seguit d’una obertura als prats, per tornar a entrar al bosc altre cop i ja cap als 2000 metres deixar de veure arbres per endinsar-se en la boira fins arribar al Refugi d’Ensija a 2150 metres, d’allà fins al cim de la Gallina Pelada, 50 metres més de desnivell que encara es tarden 20 minuts a fer

Però al cim, amb un vent incòmode i fred, la cita era a les 12 del migdia, on fer la foto col·lectiva. Abans qui ho volia, feia passar el temps i el fred, a les portes del Refugi, on la música, els cafès en llet i els entrepans ajudaven a fer més entretinguda l’espera. Moltes persones, no van esperar a les 12, i el formiguer de motxillers, era un anar i venir del refugi al cim.

Un camí de més d’hora i mitja i prou escarpat apuntava a fer de la pujada, un suplici, però un cop la gent arribava al cim, podia comprovar que era també possible veure-hi un concert a més de 2.000 metres, fer-hi una ballada de gegant o gaudir d’una txaranga.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *