3 desnonaments aturats al barri


El dia començava amb pluja als carrers i una primera victòria a jutjats, l’Aurora i la seva filla podien respirar, el desnonament del seu habitatge del carrer Sant Baltasar havia quedat suspès.  Així, el dia començava amb un repte menys a assolir. No obstant, dos famílies necessitaven del suport veïnal per aturar que les execucions judicials les deixessin al carrer.

Primer, el torn del Mohamed i la seva família al carrer Rosend Arús. A les 10:30 i amb una trentena de veïnes organitzades al Grup d’Habitatge de Sants, han pogut fer efectiu el dret a l’habitatge que reconeix la constitució però que jutges i fiscals no deuen haver llegit. Segona victòria del dia, a peu de carrer.

Següent punt de concentració, carrer de Sants a tocar del carrer Alcolea. Més d’una hora de guàrdia a peu plantats, amb pluja i paraigües, i altre cop més de 30 veïnes fent pinya al voltant d’un portal, per aturar el darrer desnonament previst al barri per al dia d’avui. A les 13:30 el GHaS, fa públic que aquest desnonament, també s’ha aturat. La Nadia i la seva filla, poden desfer les maletes, i tornar a posar els abrics a l’armari. 3 de 3, cap veïna perdrà avui el seu habitatge al barri, malgrat una propietat que no sap gestionar la funció social dels seus habitatges, una administració que no te eines legals per a fer valdre drets reconeguts i uns jutjats que segons com bufa el vent aplacen o executen sentències. Tant sols el carrer i la gent organitzada, pot aturar que en dies com aquests en que els termòmetres tornen a baixar, i la pluja mulla carrers i places, el dret a l’habitatge sigui efectiu als nostres barris.

 

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *