Endavant (OSAN) encartella les entitats bancàries al barri per denunciar el robatori legal dels bancs


Ahir es feia pública la resolució del Tribunal Suprem sobre el pagament dels actes jurídics documentats (AJD), fallant contra els hipotecats i en favor de la banca. Ahir mateix l’organització independetista sortia a encartellar dotzenes de seus bancàries arreu dels Països Catalans, mitja dotzena al barri de Sants. Entitats bancàries com Caixa Bank al carrer Joan Güell, El BBVA del carrer Galileu, i les oficines de carrer de Sants de Caixa Bank, Popular, Sabadell, Santander i Abanca van ser algunes de les assenyalades.

Amb l’acció d’ahir nit, l’organització ens adjunta aquest comunicat que us reproduïm a continuació, emmarcat dins la campanya de Sobirania, Drets i Autodeterminació que ja fa alguns mesos que porta realitzant per denunciar aspectes concrets dels poders fàctics al nostre país.

Roben al poble per repartir-s’ho entre els rics:

assenyalem els bancs com a lladres de la nostra sobirania i dels nostres drets

Endavant (OSAN) hem assenyalat diferents entitats bancàries com a lladres de la nostra sobirania. Arreu dels Països Catalans, hem enganxat cartells amb el lema “Roben al poble per repartir-s’ho entre els rics” a seus de La Caixa, Ibercaja, BBVA, Bankia, Santander, Banc Sabadell i Banc Popular, entre altres. L’acció s’ha fet per denunciar l’enriquiment que fan a través d’un dret bàsic com és l’habitatge, en el marc de la campanya Sobiranies, Drets i Autodeterminació.

La nit del dimarts 6 al dimecres 7 de novembre, l’organització política Endavant (OSAN) hem assenyalat diverses entitats bancàries com a lladres dels nostres diners i la nostra sobirania. Arreu dels Països Catalans, s’han enganxat desenes de cartells amb el lema ‘Roben al poble per repartir-s’ho entre els rics’ a seus de La Caixa, Ibercaja, BBVA, Bankia, Santander, Banc Sabadell i Banc Popular, entre altres.

L’acció s’ha fet com a resposta a la decisió emesa el mateix dimarts 6 de novembre pel Tribunal Suprem respecte qui ha de pagar els impostos de les hipoteques, coneguts com els costos dels actes jurídics documentats (AJD). Recordem que l’únic interessat a inscriure l’operació i elevar-la a escriptura pública -per poder recuperar els diners en cas d’impagament- és l’entitat que fa el préstec. Ras i curt, es tracta d’un impost que imposa i beneficia el prestador, és a dir, el banc.

El 18 d’octubre, el Tribunal Suprem va fallar a favor de les usuàries, sentenciant que són les entitats bancàries i no les clients les que han de pagar els impostos de les hipoteques. La reacció de qui governa i mana realment a l’Estat espanyol, l’ÍBEX-35, no es va fer esperar: jornada negra per al sector bancari espanyol. La picada de crostó va ser immediata: a l’endemà, el Tribunal Suprem es feia enrere amb arguments d’allò més febles. Ahir, 6 de novembre, el ple del Tribunal Suprem va fallar contra les usuàries, carregant-se la doctrina marcada feia només tres setmanes.

Amb aquesta decisió judicial, s’han evidenciat, un cop més, els privilegis del sistema bancari espanyol. En aquest sentit, es confirma que la mateixa justícia és un element de la classe dominant. Tot això, recordem-ho, en una qüestió tan central com el dret bàsic d’accés a l’habitatge, cada cop més vulnerat arreu dels Països Catalans.

Cal que denunciem el poder dels bancs, que roba i subjuga la nostra sobirania, i fem visible una justícia parcial i classista. Fan negoci sobre el dret a l’habitatge, on la classe treballadora i les classes populars només hi podem perdre. Allà on la banca guanya, perquè mana, li diuen democràcia i no ho és.

L’acció s’ha fet a Palma, Girona, Gràcia, Sant Feliu de Llobregat, la Seu d’Urgell, Sants, Lleida i el Vendrell, entre altres.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *