Arran colpeja la precarietat al barri


L’organització juvenil independentista Arran, ens ha fet arribar un comunicat i un vídeo de l’acció duta a terme al barri contra la precarietat a la que estan sotmeses les joves. Una situació laboral que s’agreuja en èpoques com el Nadal on les condicions de les assalariades es precaritza encara més, moltes hores, pocs festius, mal pagats i donar gràcies. Davant d’aquesta situació l’organització juvenil decideix passar a l’acció directa, siliconant Empreses de Treball Temporal, i apostant per l’organització  dins la Coordinadora Obrera Sindical.

Us reproduïm a continuació el comunicat:

Feliç explotació i pròspera misèria
S’acosta el Nadal, dies de festes i regals, i mentre tot sembla tan bonic, les joves dels Països Catalans volem denunciar la precarietat que aquestes festes duen invisibilitzada.
Durant el Nadal baixa l’atur però augmenten els contractes temporals que els treballadors estan obligats a acceptar a causa de les seves condicions de vida. Aquests contractes serveixen per enriquir la classe dominant, en detriment dels drets de la classe treballadora, cada cop més precaritzada, amb salaris cada vegada més baixos i amb beneficis més alts per l’empresari.
Es tracta doncs, d’un tipus de contracte que no dura més d’unes setmanes i obliga a moltes joves a haver de treballar moltíssimes hores i en males condicions durant les festes per guanyar uns diners que li permetin estudiar, menjar o tindre sostre.
No ens volem passar el nadal tancades a les tendes d’un dels eixos comercials més grans de la ciutat, Carretera de Sants. Un carrer que ha deixat enrere el petit comerç i que ha farcit el barri de multinacionals.
El neoliberalisme tracta d’esborrar qualsevol rastre de sindicalisme que lluiti pels drets de la classe treballadora. Per aquest motiu apostem per la Coordinadora Obrera Sindical (COS), un sindicat de classe i feminista, el sindicat laboral de l’Esquerra Independentista com a eina que ens permeti organitzar-nos als nostres llocs de treball.
Arran sants


——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *