Les rendes de Sants en obert


El Ministerio de Hacienda Espanyol, ha fet públic a la seva web un mapa de les rendes vinculades a cada codi postal. Als barris de Sants, Hostafrancs, Bordeta i Badal, els podem localitzar mitjançant els codis postals 08014 i 08028.

Entre ambdós codis postals, s’hi fa palesa una diferencia important de rendes, tant pel que ha a la bruta mitjana, com a la disponible mitja. No serà cap sorpresa si us diem que el 08028, és el codi postal amb majors rendes, en part perquè comparteix territori amb gran part de Les Corts, mentre que el 08014 te tota la seva territorialitat a Sants, Hostafrancs i Bordeta.

Si anem a les dades concretes, les que viuen entre Galileu, Diagonal, Numància, Tarragona, Gran Via fins a l’Hospitalet i fins al Calaix de les vies i reben les cartes amb el codi postal 08014, son uns dels 32698 contribuents a l’erari que tenen una renda bruta mitjana de 30988€ i 24941€ de renda disponible mitja. Per contra els que viuen a l’altre banda del carrer Galileu, i per sobre del calaix de les Vies i que posen el 08028 al remitent, son 40562 contribuents, que tenen unes rendes brutes mitjanes de 36507€, i una renda disponible mitja de 28629€.

Si comparem les dades amb les de la resta de la ciutat, el 08014 estaria en la franja mitjana, i el 08028 per sobre de la mitjana de la ciutat. Tampoc descobrirem la sopa d’all si us fem saber que les rendes més altes de la ciutat, son per als barris que van per sobre la Diagonal i a l’esquerra del Passeig de Gràcia, on tots superen els 50000€ de Renda Bruta Mitja, i que arriba als 80000€ als barris que envolten el Turó Parc i els barris de Vallvidrera i Tibidabo. Per contra, les rendes més baixes de la ciutat, les trobem en els 19000 de Torre Baró, els 22000 del Raval i els 25000 i 26000 de Poble Sec o Marina del Port.

A tot això, cal recordar que aquestes dades son les disponibles mitjançant les declaracions de renda (del 2016), i que per tant no hi queden reflectits els ingressos no declarats, el frau fiscal, que a Catalunya suposen 16.000 Milions d’euros segons sindicat de tècnics del Ministerio de Hacienda. respecte aquest frau, només deixar clar que les classes treballadores tenen els seus tributs vinculats a les rendes del treball, i per tant a la nòmina, degudament controlats per les administracions, mentre que les grans fortunes disposen d’arquitectura financera que els facilita evadir el pagament d’impostos. I si fos necessari el govern de torn sempre pot fer la típica amnistia fiscal per a evitar portar a judici els amics de l’IBEX i de les poltrones del Règim del 78

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *