8M: Cap a la vaga general feminista


El passat dijous 10 de gener a Can Vies, en una assemblea organitzada per l’Espai Feminista de Sants, es va crear el Comitè de Vaga pel proper 8 de març. Durant l’assemblea es va donar espai a explicar la situació de diverses companyes criminalitzades per les diferents accions realitzades durant la vaga feminista de l’any passat. Cal afegir que moltes d’aquestes companyes són activistes del nostre barri. Per aquest motiu, des de fa temps, s’està impulsant la campanya antirepressiva “8M Jo també tallo” evidenciant que qualsevol de nosaltres podria ser represaliada, perquè aquestes multes són una persecució general a tot un moviment feminista organitzat des de baix, mobilitzat i que qüestiona les estructures de poder d’aquest sistema capitalista patriarcal. Per això, evidentment, aquest 8M denunciarem la repressió que estem patint perquè no són casos aïllats, és una política institucional, no tan sols exercida des de l’Estat i la (in)-justícia espanyola, sinó també, com evidencien aquests casos, per la mateixa Generalitat de Catalunya.

Durant l’assemblea, a més, ens vam començar a organitzar en diferents comissions de treball per tal de poder garantir totes les tasques que impliquen l’organització de la vaga feminista al nostre barri. També, vam començar a intercanviar punts de vista sobre els diferents eixos de denúncia i exigència que volem destacar i visibilitzar. La precarietat, la violència masclista, la gentrificació i l’habitatge, el racisme, l’ascens de la ultradreta, el treball de cures i el rol dels homes han estat alguns temes que ja es van fer sentir a la primera assemblea.

A la segona assemblea del Comitè, realitzada el passat dilluns 21 de gener, van faltar cadires per la massiva participació de les dones del barri. Som moltes, som diverses, ens vam trobar, escoltar, intercanviar i organitzar per fer del proper 8M una altra jornada de lluita històrica. Perquè ens sobren els motius, o com diuen les companyes de Sant Cugat també represaliades, “tenim més de 8 mil motius”, per aturar-ho tot. Fem una crida a totes les veïnes a apropar-se a les assemblees: hi ha tasques per a totes. Perquè juntes som més fortes i perquè si nosaltres ens aturem, aturem el món. Des de baix garantim la vaga general feminista. Vine a participar del Comitè de Vaga 8M de Sants

 

Podeu contactar amb la vaga feminista de Sants mitjançant correu i xarxes socials

Twitter: @Vaga8MSants

Instagram: vaga8Msants

Correu: espaifeministasants@gmail.com

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *