Sants s’alça contra els judicis


El passat 8 de febrer es presentava en roda de premsa la iniciativa #AlcemNos sota el paraigües de l’esquerra independentista i les organitzacions polítiques que donen suport electoral a la CUP al Parlament de Catalunya.

Aquesta campanya te per objecte denunciar els judicis que en els propers dies comencen al Tribunal Suprem de Madrid (Espanya), i que seurà al banc dels acusats als polítics i activistes socials que segons la fiscalia, van ser els responsables del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Jornada històrica que es va saldar amb una victòria del Sí, amb més de dos milions de vots però que també es va saldar amb més d’un milers de persones ferides, fruit de les accions policials de Mossos, Policia Espanyola i Guàrdia Civil, en el seu intent d’evitar la consulta a la ciutadania.

Aquesta campanya ha tingut al barri de Sants, un dels seus primers actes. Diumenge 10, a les 12 del migdia, les organitzacions que donen suport a la campanya havien convocat a concentrar-se a la plaça dels Països Catalans, amb la intenció de fer un cercavila pel barri fins a la caserna de la Guàrdia Civil de Les Corts.

Hores abans de començar la mobilització, 2 furgons policials de les unitats Arro i un de la Brimo, feien guàrdia al costat de la caserna, i 3 més furgons de la Brimo a l’inici de la cercavila. Un seguiment policial que ha esta constant durant tot el recorregut, tant per les unitats antiavalots, com dels agents de paisà que seguien la mobilització a peu des del darrera.

A un quart d’una del migdia, la megafonia de la cercavila dona un primer missatge. La plaça des d’on comença, no és casual. És la plaça on els feixistes es manifestaven fa 20 anys en el dia del 12 d’octubre, és la plaça d’on se´ls va fer fora amb les històriques mobilitzacions dels anys 90 i inici dels 2000.

L’inici del cercavila amb cassolada i xiulets es fa pel lateral de l’estació de Sants, i enfila el carrer comptes de Bell-Lloc, on fa una primera aturada a les portes de l’escola Jaume Primer, un dels centres de votació de l’1 d’octubre, un breu parlament recorda aquest fet, i la victòria en el referèndum. La cercavila segueix pujant pel carrer fins al Parc de les Infantes, on un altre breu comunicat ens recorda que el nom del parc, te pendent un canvi de nomenclàtor tal i com ja va proposar la CUP del districte de Les Corts. Creuar el parc, i entrar pels carrers de vianants de Les Corts –Vilamur i Déu i Mata- fa que les unitats policials uniformades que seguien la cercavila li perdin la pista.

A l’arribar a la plaça de la Concòrdia i quan les campanes toquen la una del migdia, és el lloc i el moment per recordar que històricament l’església juga i ha jugat un paper de repressió contra les dones, fonamentant el patriarcat en la nostra societat. La sortida de la plaça es fa pel carrer Remei, fins a Joan Güell, és a dir, fins la Plaça Comas, seu de Districte de Les Corts. Les banderes oficials – Barcelona, Catalunya, Espanya i Europa-, ens recorden que la voluntat popular expressada l’1 d’octubre mai va se materialitzada per uns polítics que no van voler confrontar legitimitats contra un estat que no va dubtar en aplicar la seva força policial i institucional.

La sortida dels carrers de vianants que havia despistat les unitats policials, fa que els furgons de la Brimo tornin a seguir de ven a prop la cercavila al seu pas per la Travessera de Les Corts. La Cercavila fa una parada a l’alçada del Camp Nou, on es posa de relleu que les lluites per la millora de les condicions de les treballadores han d’anar lligades amb el procés d’alliberament nacional. Enguany, l’empresa de restauració que gestiona els restaurants de l’estadi ha acomiadat gran part del seu personal, i els sindicalistes de la COS que hi treballaven.

Ja des del Camp Nou, la cercavila ha baixat fins a l’avinguda de Madrid, on un desproporcionat desplegament policial amb fins a 9 furgons i una ambulància tallaven tres travessies del carrer i impedien que la concentració davant la institució militar responsable tant de part dels dispositius contra les urnes de l’1 d’octubre com de la fabricació d’un sumari polític contra els encausats que dimarts seuran als bancs del Tribunal Suprem. A l’arribar a la tanca custodiada pels Mossos d’Esquadra es llegeix el manifest nacional de la campanya, i es criden lemes contra les forces d’ocupació. A tres travessies, un petit grup d’espanyolistes havia convocat una concentració de suport i han intentat fer xivarri per dificultar la lectura del manifest.

Un cop finalitzada la lectura, la mobilització ha avançat en grup fins a la cruïlla de Badal amb Avinguda de Madrid on s’ha desconvocat recordant que el dia 12, ens jutgen a totes.

 

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *