La Vaga del 21F al barri, més mobilització que aturada


Feia setmanes que l’independentisme parlava de la convocatòria d’una vaga general per l’inici del judici als presos polítics catalans vinculats al referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Si bé en un inici la data triada havia de ser entre el 6 i el 8 de febrer coincidint amb l’inici de sessions al Tribunal Suprem Espanyol, la Intersidical CSC, finalment va aplaçar la convocatòria per al passat dijous 21, amb el judici ja començat, i amb la intenció de rebre més suports i millorar-ne l’organització.

La vaga al barri, va tenir diferents episodis, els més matiners a la Gran Via a l’alçada de la Campana amb un tall de trànsit que va ser ràpidament revertit pels mossos d’esquadra amb violència i intimidació. Al llarg del matí les amenaces de càrrega i la desmesura del desplegament policial es va fer evident.

Ja a mig matí la concentració a plaça de Sants es va transformar en mobilització pels carrers del barri fins arribar a plaça Espanya. Allà altre cop els mossos d’esquadra en una esperpèntica actuació, van voler impedir que la mobilització baixes a la calçada, obligant a les manifestants a discorre per la vorera. En un dels moments de tensió un agent va empentar a un manifestant que va caure a terra, colpejant-se el cap a l’asfalt. Una ambulància va haver de fer presència per atendre al ferit, malgrat que finalment no va requerir la seva hospitalització. Des de SantsViu vam seguir per tuiter com evolucionava aquest piquet durant la jornada matinal, i ho podeu veure en aquest fil.


Al llarg del matí també es van viure situacions de tensió amb agents uniformats que amenaçaven amb les seves desplegables al carrer Tarragona.


Finalment el piquet santsenc es va poder ajuntar amb el piquet central de Barcelona, arribant a plaça Sant Jaume i aportant un gruix de gent important a la mobilització unitària de la tarda que segons la policia municipal va aplegar unes 40.000 persones i més de 120.00 segons altres fonts periodístiques amb mètodes científics.

Més enllà de la parada en clau laboral -que la va tenir en alguns sectors importants-, s’ha posat de relleu que una gran part de la població no vol deixar passar amb normalitat el que considera un judici farsa, que tal i com ja s’ha demostrat amb els primers dies televisats de sessions al Tribunal Suprem, la fiscalia i l’advocacia de l’estat volen criminalitzar intencions, pensaments i supòsits sense arribar a concretar cap fet atribuïbles als processats.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *