L’antifeixisme planta cara, la repressió augmenta


Un cop més el barri és epicentre del conflicte, l’antifeixisme torna a posar sobre la taula la confrontació amb la ultra dreta com a únic mecanisme real per a plantar-li cara. Si bé fa una setmana organitzacions com Unitat Contra el Feixisme i el Racisme havien organitzat una manifestació al centre de Barcelona contra l’acte de VOX a Montjuïc, de la mateixa manera que el partit del govern a la ciutat havia organitzat per al mateix dissabte una festa de l’amor, només la determinació de centenars d’antifeixistes va posar el contrapunt real al míting ultra a la ciutat.
Una confrontació però, que s’ha saldat amb un preu força alt, i és que derivat de les càrregues policials dels Mossos d’esquadra que un cop més van protegir els actes feixistes, diverses persones van resultar ferides, detingudes i una d’elles ha entrat a presó, a l’espera de judici.
I és que les manifestants ultres van estar provocant a les antifeixistes concentrades al carrer Tarragona i fins i tot es van registrar agressions. Motiu pel qual, es va optar per a marcar distàncies i alçar barricades defensives primer al carrer Tarragona amb Diputació i més tard a Consell de Cent, per tal de dificultar l’avançada repressiva dels Mossos. Així ho enregistrava La Platja a peu de carrer.

Tot i això, els agents van desplegar la força i van fer detencions aleatòries entre les concentrades, just quan les convocats donaven per finalitzada la mobilització. En el que va semblar més una demostració de ganes de brega per part dels mossos que no pas, el resultat d’unes detencions justificades.
Un cop més les institucions posen la catifa vermella als feixistes i actuen violentament contra qui mostra rebuig a aquestes mobilitzacions, destaca Alerta Solidària en el seu comunicat de valoració dels fets.
Per tal de denunciar l’empresonament d’una persona fruit de les detencions policials han convocat una mobilització avui a les 19:30 a la seu de la Conselleria d’Interior.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *