I si no votem?


Demà, 28 d’abril de 2019, els i les veïnes del barri amb drets civils i polítics estan cridats a les urnes per tal de determinar la composició tant del “Congreso de los diputados”, com del “Senado” espanyols. Res que no sàpiga qualsevol persona més o menys connectada a la realitat. Com que els partits i els mitjans de comunicació ja han fet la seva feina al respecte de la petició de vot, des de Santsviu us oferim una alternativa a la qual cap mitjà dona veu, l’abstenció activa.

D’una banda, avui mateix, tenim als carrers del barri una mobilització de signe llibertari que reivindica aquesta opció com a posició política davant d’aquesta i totes les cites electorals de representació, ja que entenen que els sistemes de representació i delegació van en detriment de la participació popular i l’organització veïnal.

D’altra banda, l’esquerra independentista, ha fet una crida a l’abstenció i la no participació en aquests comissis. Ja fa setmanes, la CUP va mostrar el seu rebuig a la participació tal i com va quedar negre sobre blanc en un comunicat en que va voler emfatitzar l’aposta municipalista de l’organització. L’organització juvenil de l’esquerra independentista també va mostrar el seu rebuig a la participació a les eleccions espanyoles, lleials als processos interns i democràtics que l’esquerra independentista havia habilitat per a debatre sobre aquesta possible participació electoral. En un comunicat, on qüestionen la capacitat de bloqueig que cap força independentista pugui fer a les institucions espanyoles.

Ahir mateix, l’organització política Endavant (OSAN), feia pública una llarga valoració política del moment electoral i de l’oportunitat de presentar-s’hi així com determinar quin paper ha de jugar l’esquerra independentista en els propers mesos i anys. En el comunicat es fa una descripció del moment actual i com hi hem arribat. L’esgotament de les forces del canvi que al 2015 van voler assaltar les institucions i que no han sabut passar de l’apuntalament al PSOE. I d’altra banda la derrota tàctica de l’independentisme la tardor del 2017 posa de relleu que el que hi ha en joc en aquestes eleccions no hi ha la independència ni el desbordament del règim del 78, sinó la reconfiguració de l’estat, i el seu escolament cap a la dreta, sense opció d’aquells que ni van assaltar les institucions des de dins, ni van desbordar-les des de fora. És per tant, moment de començar a reconfigurar la lluita als carrers, per a crear nous escenaris de mobilització i acumulació de forces a l’entorn d’un programa de mínims, que possibiliti l’organització popular al marge dels cicles electorals i prepari l’embat contra l’estat.

 

 

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *