Jovent sota control


S’apropa el primer de maig, i més enllà del que passarà els propers dies, ens veiem obligades a mirar a enrere uns moments, per recordar que l’1 d emaig de 2016 diverses joves van ser encausades per la seva participació a les mobilitzacions de la jornada, alguna d’elles veïna del barri. Hem demanat al seu grup de suport un escrit en motiu de la proximitat del judici.

El dia 1 de maig de 2016, dia de la classe treballadora, 8 joves militants d’Arran, l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, van sortir al carrer com tantes altres inconformistes. Eren els anys en que ens començaven a dir que hi havia recuperació econòmica: estàvem arribant al final de la crisi. Però la crisi no s’acabava per a aquelles joves que veien, en les seves condicions laborals, en l’habitatge i en les seves perspectives de futur que aquestes millores en l’economia no eren per a ells, sinó a costa seva.

Durant la jornada, diverses manifestacions van recórrer els carrers de Barcelona denunciant aquelles mentides, assenyalant el sistema capitalista com a principal responsable de la precarietat a la que estaven immerses com a joves, com a treballadores. Com tantes altres vegades, com tanta altra gent, van marxar cap a casa en acabar la jornada. I no va ser fins mesos més tard que van rebre la notificació dels mossos com a investigats per delictes de manifestació il·lícita, desordres i danys.
La sorpresa saltava perquè cap d’elles havia estat identificada durant la manifestació, evidenciant, una vegada més, l’existència de fitxers policials que els Mossos d’Esquadra utilitzen per criminalitzar la dissidència i aquelles que s’organitzen.

Aquestes 8 joves, entre elles una veïna de Sants, s’enfronten a condemnes de 3 anys de presó en el judici dels dies 13 i 15 de maig a l’Audiència Provincial de Barcelona. Aquest dissabte, 4 de maig, a les 18.30 h. hi ha convocada una manifestació solidària a la Plaça Eivissa d’Horta, conjuntament amb els casos repressius de “La pública a judici” i encausades per #8M al barri del nord de Barcelona.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *