Endavant reparteix 30.000 diaris amb mesures per a una vida digna


Aquest matí l’assemblea local d’Endavant (OSAN) ha participat de l’acció de repartit 30.000 diaris informatius a una quinzena de localitats dels Països Catalans. Sota el nom #PerAUnaVidaDigna, l’organització política de l’esquerra independentista ha compartit amb la classe treballadora la necessitat d’un programa de mesures socials urgents contra l’emergència social.

Al barri, el repartiment s’ha fet a les boques de metro de Plaça de Sants a quarts de nou del matí, i la campanya està inserida en la diada del primer de maig, dia de la classe treballadora.

El diari, de 16 pàgines, denuncia que la classe treballadora dels Països Catalans ha sortit de la crisi per entrar en la precarietat. Amb números a la mà, contraposa els augments dels beneficis de les empreses i les retallades antisocials dels diferents governs -autonòmics o estatals, seguint els dictats europeus- amb l’empitjorament de les condicions de feina i de vida de les classes populars i de la classe treballadora.

Per això, Endavant aposta per la construcció d’un programa de mínims que es concreta en 5 punts: salari mínim de 1.200 euros per 30 h, amb equiparació salarial real entre homes i dones, i pensions dignes; regulació del lloguer a un màxim del 10 % del salari; aigua, llum, gas i telecomunicacions públics i a preus socials; serveis públics bàsics 100 % garantits, sense privatitzacions ni repagaments, i una banca pública. També inclou uns destacats especials en la necessitat del feminisme per canviar-ho tot.

El repartiment s’emmarca en l’acció política d’Endavant centrada a reivindicar l’aplicació d’unes mesures de mínims per a una vida digna. La necessitat d’aquest programa de mínims ja es va socialitzar per primer cop el mes de febrer passat. El repartiment s’ha dut a terme al Vendrell, Reus, Girona, Mataró, Granollers, Barcelona (Eixample, Sant Andreu, Gràcia, Nou Barris, Sants), Manresa, Lleida, Sant Sadurní d’Anoia, la Seu d’Urgell, Martorell, Tarragona, entre altres punts. El diari es pot consultar online aquí.

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *