El CDR es solidaritza amb les represaliades


Amb l’arribada de l’estiu, el final de curs escolar i les merescudes vacances, les activistes del barri ja comencen a posar la vista en el que faran a partir de setembre quan acabi la Festa Major de Sants. És també bon moment per a sortir al carrer -tot i la calor- per recordar que hi som, i que les lluites segueixen presents. Si a més a més aquest recordatòri es fa a la plaça Bonet i Muixí, amb un vermut, les cantaires per la llibertat. jocs, repintada de mural i parades de les entitats del barri, ja tenim una bona gentada assegurada.

Dit d’altra manera, tancar el curs i deixar els deures fets és la maillor manera d’encara el següent curs. I és per això que el CDR de Sants, deixa la feina feta, el mural del passatge Fructuós Gelabert repintat i aprofitant la convocatòria per a recordar que al barri hi ha diverses lluites que mareixen la nostra atenció. D’una banda, La Troca ha convocat aquest dimarts dia 2 de juliol a mobilitzar-se davant la seu del districte per a demanar la continuitat del projecte d’educació d’adults en un moment en que el finançament del curs 2019-2020 no està assegurat.


D’altra banda l’espai feminista de Sants, ens ha recordat que durant la passada vaga general feminista del 8 de març, una companya va ser multada pels mossos d’esquadra, sense ser identificada, en base a fitxers policials -il·legals- i que malgrat les reunions amb la Generalitat per a retirar els càrrecs contra la veïna de Sants, aquesta multa segueix vigent, i per això demanen un esforç més alhora de difondre aquest cas i la campanya #JoTambéTallo.

Parlament Espai Feminista

Des del barri de l’Hospitalet també han pres la paraula el grup de suport a la Laia i el LLuís, dues veïnes de l’altra banda de la Riera Blanca, fortament vinculades al barri, que son sòcis del Casal Independetista i que sempre han fet vida a Sants, on tenen escolaritzats els fills. La història de la Laia i el LLuís es reunta a les protestes per la detenció del president Puigdemont a Alemanya, i les concentracions davant de la delegació del govern del 155. Dies en que l’Adrià havia de fugir i la Tamara era detinguda per ordre de l’Audiència Nacional, dies en que Soraya Saez de Santamaria exercia la presidència de la Generalitat des dels despatxos de la seu espanyola de l’Eixample.

Parlament suport Laia i Lluís

Aquell vespre, les càrregues policials i intents d’atropellament amb els furgons van ser evidenciats a la majoria de mitjans de comunicació. En veure el panorama, la Laia i en Lluís van marxar cap al metro per tornar cap a casa, moment en el que agents de la Guràrdia Urbana de Barcelona de paisà els van assaltar per identificar-los.  Fruit d’aquella identificació ara volen jutjar-los per atemptat a l’autòritat i desordres públics amb peticions fiscals de fins a 8 anys de presó. Des de l’Hospitalet, les veïnes han organitzat una mobilització per dissabte dia 6 a la plaça Universitat, de cara a mostrar el suport popular pel judici queafrontaran el dia 8. Un cop més, dos caps de turc per intentar espantar i desmobilitzar a les veïnes que es manifesten contra les injustícies.

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *