Relleu al davant del districte


Els efectes del nou cartipàs municiapl aprovat ahir entre Barcelona en Comú i el Partit dels Socialistes de Catalunya, farà que l’actual regidora del districte -Laura Perez- passi a ser quarta tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Feminisme. Aquest canvi de peces institucionals i el pacte amb la formació de Collboni amb Colau, poratrà cares noves al cap davant del districte de Sants-Montjuïc. Així Marc Serra Soler, a qui podeu seguir a tuiter sota el nom de @MarcSerraSole, socioleg i jurista de formació te una trajectòria vinculada a l’obserbatòri DESC i amb incursions a diversos mitjans de comunicació de les esquerres plurals. Li hem pogut veure documentals com Tarajal, on es desmenteix la versió policial de la mort a la Frontera Sud de 15 migrants quan van ser disparats per la Guàrdia Civil mentre aquests intentaven accedir nadant a la platja de Ceuta, enclavament colonial espanyol dins el continent Africà. També li hem llegit articles contra la criminalització de la pobresa i en defensa dels sense llar que viuen als nostres carrers. Ja més recentment li hem vist publicats tuits en les jornades que Omnium Cultural i altres entitats van organitzar a l’entorn de la desobediència civil 

o apostant per una ciutat que lluiti contra el canvi climàtic

foto original a el3.cat

Dins l’estructura institucional, Serra havia format part de l’equip assessor de l’antic regidor Asens. I des de l’administració va participar de la creació de la cooperativa de treballadors per reubicar laboralment alguns dels manters de la ciutat, Segons les nostres fonts però també forma part de l’equip que no va poder comprar l’edifici del carrer Bernadí Martorell tot i l’opció a tanteig, que va fracassar per tràmits de registre.

Com a activista, ha estat una persona vinculada a la campanya de Tanquem el CIE, de la qual en va ser portaveu abans de ser contractat pel partit –cas similar al que va passar a la PAH-, i des d’on es van demanar mesures coercitives, que mai es van dur a terme i ja ningú sembla recordar.

A ven segur temes que des de la regidoria municipal i des del districte podran posar a prova les seves conviccions, els murs i filats del Tarajal els pot seguir veient al CIE que hi tenim al districte, i les mesures coercitives que demanava des dels carrers, ara les pot aplicar des de la institució. Els nostres carrers segueixen plens de sense llarisme, 1195 persones tal i com audita la fundació Arrels cada any. Tenim un barri i districte altament contaminat per l’efecte de port -creuers i mercaderies-, aeroport, i les autopistes urbanes que les conecten (especialment la Gran Via i plaça Espanya). L’acord municipal entre els hereus d’ICV i els creadors de la Marca Barcelona sobre materia ambiental neix coix a criteri de l’ambientoleg i professor de la UB que ha obert aquest fil de tuits valoratiu.


En els propers mesos i anys veurem fins a quin punt si l’idealisme es farà realitat, si xocarà abans amb els interessos del seu soci de govern municipal i dels vots del racista Valls que l’hi han possibilitat l’alcaldia o simplement es posarà de relleu que les institucions mai han estat pensades per a donar solucions a les classes populars.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *