Destruir el capitalisme per salvar el planeta


Places d’aparcament de zona verda, reconvertides en ludoteca, tancar la Via Laietana unes hores, alguna concentració, un parell de mencions als mitjans públics i una retòrica discursiva que ens emplaça a totes a reduir l’impacte de les nostres vides en el consum per revertir el canvi climàtic. Aquestes son algunes de les apostes institucionals dels diferents governs per a l’anomenada, setmana del clima.

Al marge d’aquestes pedaços, des de l’esquerra independentista s’ha articulat tota una campanya i argumentari per posar de relleu que la crisi ecològica i climàtica és tant sols el revers d’una moneda anomenada capitalisme. Així doncs, per salvar el planeta és imprescindible superar el capitalisme com a sistema econòmic-bèl·lic-productiu que tot ho impregna. A curt i mitjà termini es demanden 9 mesures urgents per a revertir la situació: Fi de les emissions contaminants al 2050; Nacionalització de les empreses energètiques i fer-les renovables, garantint els preus socials per a les classes populars; Garantir la biodiversitat dels ecosistemes; Gestió pública de l’aigua i el seu cicle natural; Canvi de model de mobilitat, més bicicleta i transport públic amb energia renovable i menys vehicle privat; Aprofundir en la sobirania alimentaria de proximitat; Reduir residus i decréixer en turisme per fer sostenible la vida a les ciutats.

Una campanya que tindrà el seu punt àlgid en la manifestació de divendres 27 a la tarda que ha d’omplir els carrers del centre de Barcelona. Abans però la població està cridada a fer accions de petit format per tal de visualitzar la problemàtica. En aquest sentit al barri de Sants, l’organització independentista Endavant, ha assenyalat La Caixa com un dels responsables de la crisi econòmica-climàtica que vivim, impulsora de lobys com l’especulació , els negocis energètics o de la indústria automobilística que tant contamina les nostres ciutats. Aquesta mateixa organització també ha estat la responsable de la penjada de pancartes al port de Barcelona, davant la terminal de creuers per denunciar l’augment d’aquests hotels flotants davant la nostra ciutat exemple màxim de la contaminació que pateixen els barris costaners de la ciutat però que pot arribar fins a molts més quilometres terra endins.

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *