La vaga mobilitza el barri


L’any Brossa no podia acabar sense una altre vaga general. Això al barri, implica llevar-se aviat i secundar les mobilitzacions que el piquet de barri havia organitzat. La convocatòria a les 7 del matí a Can Batlló, ja avisava de la necessitat de dur menjar, beguda, calçat còmode, paraigües i seguir les xarxes socials per estar a la darrera. El dia seria llarg. I poc desprès de l’hora indicada el piquet entra a la Gran Via per tallar-ne el pas rodat i començar un matí de bloqueig de l’artèria que uneix l’aeroport i els polígons de l’Hospitalet amb el centre de la ciutat. Un tall que amb els minuts ha esdevingut marxa, pujant fins a la plaça Espanya. Allà un grup de persones ha deixat esteses unes pancartes on alertava als vehicles de la presència de líquid lliscant -el Fairi ha entrat en escena-.

El piquet i la vaga, tot i inserir-se dins una context polític de denúncia de la sentència contra els presos del procès, no era aliena al conflicte social als nostres carrers. Motiu pel qual la marxa ha deixat inhabilitat el pas subterrani de cotxes de plaça Espanya, per marxar fins a l’entrada de la Fira. Allà el Metting Point -la fira de l’especulació immobiliària- s’estava duent a terme a plena llum del dia, fins que ha hagut de tancar. La Brimo dels mossos d’esquadra, ha estat l’encarregada de personar-se per rescatar la bombolla immobiliària.

En aquell moment el piquet s’ha dividit en dos grups, el que s’ha quedat al barri i el que ha decidit fer suport al piquet central de Barcelona, que ha bloquejat el port i la ronda litoral. Al barri, la resta de gent s’ha anat apropant cap a la plaça Cerdà. A les 12:00 h. tenia prevista la seva arribada la 6a marxa per la llibertat -que a les 7 del matí havia començat a sortir de Castelldefels-. La marxa però encara era al Prat de Llobregat quan varies dotzenes de persones ja omplien la passarel·la de plaça Cerdà. Dues hores d’espera que la gent ha aprofitat per a reafirmar que un dia de Vaga, no és un moment de contemplació. A mida que anava aplegant més gent, s’ha tallat l’accés d’entrada als dos carrils de pujada de la ronda del mig. Aquest fet, ha generat efecte crida i moltes de les que estaven aspectants, han baixat de la passarel·la i han blocat els carrils de baixada de la ronda del mig. Això ha generat moments de tensió amb alguns conductors. Alguns pujant vehicles a les voreres altres saltant la mitjana de la ronda per tornar cap amunt.

Un tall que s’ha mantingut fins a l’arribada de la marxa. A les dues tocades, les manifestant arribaven a Sants. Una riada de gent, omplia 4 carrils en el seu inici que més tard, passaven a dos. Una marxa que ha tardat més de mitja hora en passar per sota la plaça Cerdà. Cosa que ja dona a entendre el volum de gent que l’ha secundat. Quan encara faltava que gran part del gruix de la mobilització passes per sota la plaça, la capçalera ja havia arribat a plaça Espanya. 

Ja a la tarda el piquet de barri ha sortit puntualment a les 16:00 de la plaça de Sants, i ha enfilat Sant Antoni, i Tarradellas vorejant l’estació per desembocar al carrer París on finalment ha quedat dissolt en la mobilització unitària quan a l’alçada de Balmes ja estava la Diagonal col·lapsada.

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *