Les Cotxeres acullen la trobada d’electes


Aquest cap de setmana la CUP anunciava que desprès de reunir d’urgència i de manera extraordinària als seus càrrecs electes, havia decidit impulsar una trobada de càrrecs electes de totes les sensibilitats per tal de buscar una solució institucional a l’atzucac en el qual les sentències i la repressió espanyola d’una banda i el seguidisme a les directrius de Madrid del govern català per l’altre han impossibilitat que ni govern ni Parlament siguin capaços d’articular propostes concretes de desllorigar el conflicte.

La cita era a les 19:00 hores a les Cotxeres, i pocs minuts abans membre del CDR s’apropaven a les portes del centre cívic amb cartells exigint la llibertat de les preses i detingudes i la dimissió d’un govern que no resol cap de les demandes populars.

L’alta participació a la trobada ha desbordat inicialment la convocatòria. Tot i que des de primera hora del matí, les xarxes socials es feien ressò dels missatges interns de les direccions dels partits de govern per a boicotejar la trobada, han estat moltes de les electes d’aquests partits les que han posat les solucions per davant dels vetos. Així els 30 minuts de retard, han estat justificats per l’alta assistència. De fet 3 de cada 4 assistents no era de les files cupaires. A tall d’exemple, de la Bisbal d’Empordà han vingut representants de Junts, ERC, Comuns i CUP, i han apuntat la via de la coordinació territorial dels electes.

Qui també ha aixecat aplaudiments ha estat el regidor de Roda de Ter quan ha dit: “si els joves han perdut la por a la policia els electes hauríem de perdre la por a perdre el sou o el càrrec”.

Les regidores que han assistit a la trobada han debatut un document on els principals eixos de treball eren  l’amnistia dels empresonats, la “fi de la repressió”-la retirada dels cossos policials i militars espanyols i la dissolució de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra- , l’autodeterminació i els drets socials -aixecar les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional-. El text però, es farà públic demà i s’hi podran adherir a títol individual càrrecs electes, segons ha explicat al finalitzar l’acte la l’alcaldessa de Berga Montse Venturós.

 

 

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *