Els 14 del portal


Els 14 del portal, és un documental que explica una història desconeguda. Entre maig i juny de 2014 el barri i la ciutat es va mobilitzar contra el desallotjament del CSA Can Vies; D’aquelles protestes se’n van derivar moltes detencions, cadascuna amb la seva història particular.  Una d’aquestes històries és la de 14 persones que es trobaven refugiades dins la porteria de l’edifici número 50 del carrer Sant Crist, on van ser detingudes la nit del 29 de maig. Sense proves ni testimonis, van ser acusats dels delictes d’atemptat contra l’autoritat, desordres públics i pertinença a organització perillosa, fets pels quals se’ls demanava molts anys de presó. Aquesta és la història que a través d’un cas judicial  concret, reflexiona sobre la dissidència política a Barcelona, la justícia Espanyola, els moviments llibertaris i com l’especulació immobiliària condiciona la vida de les persones, sobretot a la ciutat de Barcelona.

L’equip que hi ha darrere del projecte documental “Els 14 del portal” porta més de 2 anys i mig intentant desenvolupar aquest projecte. Tot i el gran suport de l’entorn proper als creadors i el recolzament del teixit associatiu del barri de Sants; Alhora de voler plantejar el que podríem denominar com la “contrapart” del film (cossos policials, estament judicial i poder institucional), s’han trobat amb grans murs i barreres per aconseguir declaracions. Això, ha impedit que el documental pogués estar resolt abans, i no ha completat la seva voluntat d’arribar a mostrar tots els punts
de vista. Per si això no fos suficient, productores i mitjans no s’han vist interessats en aquest projecte degut a la incomoditat que causa en contra del discurs mediàtic generalista i això l’ha fet frenar i donar voltes esperant respostes que mai han arribat.

Per això l’equip creu que és important fer sortir aquesta història a la llum a mitjançant el micromecenatge, així seran les persones que hi col·laborin les que realment facin néixer aquest projecte, i sentint-se part d’aquest.

Hi podeu fer les aportacions a: https://www.verkami.com/projects/23835-els-14-del-portal

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *