Defensem el futur!


Avui 30 de gener, hi ha convocades diverses mobilitzacions en defensa de les pensions públiques arreu del país i al conjunt de l’estat, on a més a més hi ha convocada una vaga general a tota Euskal Herria. Des del sindicalisme alternatiu català s’han convocat mobilitzacions a mig matí i a la tarda.

A les onze del matí la concentració serà el Passeig de Gràcia amb carrer Aragó, mentre que a la tarda el punt de trobada seran els Jardinets de Gràcia.

Des de l’esquerra independentista dels Països Catalans també es fa crida a participar de les mobilitzacions i es fa públic un manifest “El futur el guanyem en el present!”, on es recorda la lluita en defensa de d’unes pensions dignes a la Catalunya Nord i resta de l’estat Francès que fa mesos que enfronta la classe treballadora amb el govern i els seus exèrcits policials. Al Sud dels Pirineus, el Règim del 78 sembla haver trobat  un bon encaix amb el govern Sánchez-Iglesias on ” La cronificació de l’empitjorament de les condicions de vida és una realitat estructural que travessa tota la nostra classe, amb especial greuge cap a les dones treballadores.” i on veiem cada dia com les privatitzacions retallen la capacitat de la classe treballadora per generar estalvi o vides dignes, on l’escletxa salarial és del 26% i un 40% si ho mirem en les pensions.

L’esquerra independentista recorda l’accident laboral de fa pocs dies a Tarragona per deixar exemple del poder destructiu del capitalisme-patriarcal i la seva manca d’escrúpols on el benefici econòmic prima per sobre dels drets de les persones i la seva vida, tot recordant que els cossos policials segueixen essent un braç armat més del capitalisme reprimint qualsevol protesta popular en defensa de les millores de vida de la classe treballadora.

El manifest acaba amb la sentència “En resum, pensions i condicions laborals dignes; posar el territori al centre i, amb ell, la vida, i exercir l’autodeterminació i poder decidir allò que volem ser. Al cap i a la fi, exigim el que necessitem: dignitat, justícia i llibertat. Perquè sabem que el futur ens el guanyem en el present, passem a l¡ofensiva pels nostres drets! El 30 de gener comencem les mobilitzacions, la lluita continua el 8 de març i més enllà!”

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *