Objectiu: Salvar el Barnasants!


Tal com sona. El Barnasants, el festival més important de cançó d’autor dels Països Catalans està en perill degut a la manca de suport institucional al projecte cultural que fa 25 anys va engegar en Pere Camps. L’any 1996, amb una ma al davant i una altra al darrera, ubicant cadires dins de Cotxeres i venent entrades manualment a les portes de cada concert. Avui aquest festival no només dona a conèixer els i les millors artistes de la cançó a casa nostra, sinó que agafa les maletes i programa el millor de casa nostra arreu dels Països Catalans, d’Europa i del Món.

L’organització del festival però, pren un nous reptes. D’una banda la renovació de part de l’equip que l’ha fet possible i d’altra banda un canvi en la gestió dels recursos pròpis. Farts que les subvencions arribin tard i malament, i que els beneficis serveixin per a pagar els interessos dels crèdits que han hagut de demanar mentre no arriben les subvencions, han iniciat un projecte per a la captació d’associats que facin possible el festival al marge de subvencions, crèdits i inseguretat. La cultura, la cançó d’autor, els Països Catalans, necessiten del compromís de la seva gent per a poder seguir endavant amb la programació, seguir pagant sous dignes garantits als artistes convidats.

Més enllà de la supervivència del festival, la nova direcció del Barnasants no atura aquí la seva ambició. Un segon objectiu és el de crear un Ateneu de la cançó, un espai físic des del qual seguir treballant en el dia a dia la programació més enllà dels grans noms que exhaureixen entrades els caps de setmana més concorreguts. El Barnasants va nàixer també per donar a conèixer els nous valors, aquells que entre setmana les nits d’hivern no poden omplir grans sales.

Així, que ja ho sabeu, si voleu seguir vivint al barri epicentre de la cançó d’autor dels Països Catalans, us recomanem que passeu per la plana web que han creat, i on us expliquen el projecte i les recompenses que podeu aconseguir si us feu sòcies del Barnasants. Perquè les idees no viuen sense organització, i sense finançament, potser tampoc. Ajudem doncs a finançar els kalaxnikov del s. XXI

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *