Can Batlló sense finançament municipal


Hi ha un secret a veus que diu que tot allò pactat o promés en campanya electoral deixa de tenir tal qualificatiu l’endemà de les urnes. I aquest cas sembla confirmar el secret a veus. Si més no, així es despren del dur comuniat que l’espai comunitari de Can Batlló ha emés després de la negativa municipal de finançar les millores en els equipaments de la Bordeta.

Segons l’entitat veïnal el districte es va comprometre per escrit a reprendre la rehabilitació d’espais del recinte fabril per fer-hi equipaments socials i veïnals. Una proposta veïnal que preveia una inversió de 12 milions d’euros a realitzar durant dos mandats municipals, i que havia de generar un retorn per part de l’ajuntament en els propers dies.

En data febrer de 2020, Can Batlló ja te resposta municipal. Cap partida pressupostària en aquest exercici, i proposen a l’entitat que presenti projecte a la part dels pressupostos municipals participatius. D’aquesta manera l’ajuntament aconsegueix una doble victòria, fer que les partides de caracter social siguin una guerra fraticida entre entitats mentre les partides destinades a la Fira del mòbil, als convenis i patrocinis amb el circuit de Catalunya o al torneig Conde de Godó que mai han de passar el filtre de la votació popular. D’altra banda, amb aquest sistema de pressupostos participatius donen la imatge esperada als seus votants més desinformats, que no es qüestionen on va a parar tot el pressupost directe. De retruc son les mateixes entitats participants dels pressupostos participatius les encarregades de promocionar la votació i lloar l’ajuntament de torn. Us immagineu el Conde de Godó, un alt directiu de la Fira o el director del Circuit de Catalunya fent campanya als barris per aconseguir el pressupost que ha de fer efectiu la seva activitat?

 

Sembla que 30 anys de veïns oblidats a la Bordeta no son prou per destinar a 8 anys vista una partida de 12 milions d’euros per a les veïnes, o ni tant sols de fer-hi una proposta alternativa que desencalli la manca d’equipaments als nostres barris. Per si de cas, des del districte ja han previst per avui una sessió per debatre com hauríen de ser els camins i espais verds a Can Batlló, on el photoshop ens deixa entreveure un “central parc” ajardinat. Segurament si us apropeu a la gespa del parc de l’Espanya Industrial us fareu més a la idea de com de difícil resulta mantenir el verd dels parcs més enllà dels fotomontatges.

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *