Nous incompliments pressupostaris del Districte amb entitats veïnals


Si bé la setmana passada ens fèiem ressó del malestar veïnal amb el districte per la negativa a finançar la transformació de Can Batlló, ara és le torn d’una de les entitats socials deganes dels nostres barris qui s’afegueix a aquesta demanda. El Centre Social de Sants, avui ha fet públic un comunicat on posa de relleu l’incompliment pressupostàri per rehabilitar l’edifici històric que l’associació veïnal te al carrer olzinelles 30.

Sí bé aquest esdifici era històricament un immoble propietat del bisbat, en la passada legislatura l’ajuntament va realitzar una permuta amb l’estament eclesiàstic per tal de poder construir pisos al solar adjunt a l’esglèsia de Santa Maria de Sants. Per tant, la rehabilitació d’aquest immoble no és només una necessitat de l’entitat sinó el deure de qui n’és la propietat.

En el passat mandat municipal, l’administració va adquirir el compromís de licitar el projecte un cop aquest passes la fase de redacció i fes falta executar-lo. Segons el Centre Social de Sants “El compromís de l’Ajuntament era que, una vegada redactat el projecte executiu, es realitzarien els tràmits administratius necessaris per a licitar el projecte i iniciar les obres de rehabilitació al darrer trimestre d’aquest any 2020.” resa en el seu comunicat. per després dir que “Aquest mes de febrer del 2020 l’ajuntament ens ha comunicat que no destina cap partida pressupostària a la rehabilitació dels espais veïnals i ens envia a presentar el projecte als pressupostos participatius defugint els seus compromisos.”

Un cop més l’administració orienta a les entitats veïnals a proposar projectes als pressupostos participatius que des del govern municipal s’han impulsat. Un cop més, les entitats hauran de canivalitzar-se entre elles per rascar engrunes d’un pastís per tal de finançar despeses estructurals, no pas per a finançar projectes puntuals.

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *