60 dies després el barri es mobilitza


S’activa el pla de fases de mobilitat de l’anomenada nova normalitat. Comerços oberts sense necessitat de cita prèvia, bars i restaurants amb possibilitat de recollida de menjar sense haver d’usar les aplicacions, i terrasses a punt per a intentar donar de beure a la meitat dels clients habituals. Tot comença a caminar cap a una normalitat a la qual sembla que ens volen acostumar. Però que és normalitat? Normalitat per a moltes famílies, és no poder pagar el lloguer, haver perdut la feina o que li hagin aplicat un ERTO, un subsidi sense cobrar, una cua al banc d’aliments, la por a seguir tancada a casa amb un maltractador, etc… Davant de la normalitat i les injustícies de sempre, sempre s’ha fet el mateix. Protestar.

Si entrem en una nova fase de la pandèmia, és normal que la lluita també ho faci. Aquest matí es feia pública una convocatòria pública per a mobilitzar-se al barri i fer visible aquesta situació de normalitat precaritzada. I és que a Sants sobren motius per sortir al carrer i protestar. La convocatòria emplaça al veinat a canviar els balcons per les places, a no resignar-se des de casa i iniciar un nou cicle mobilitzador que vagi prenet força des dels barris.

La xarxa d’aliments està distribuint més menjar que mai

La mobilització es farà seguint criteris sanitàris i es demana que la gent porti mascaretes, i mantingui les distàncies de distanciament social. Una convocatòria que vol mostrar les necessitats reals de la classe treballadora dels nostres barris, posant la vida abans que el capital, o el que és el mateix, saber que quan tanquen Nissan a tocar del barri, quedaran milers de persones afectades, sense que l’administració faci res al respecte. Cal recordar que Nissan ha rebut al llarg dels últims 11 anys fins a 179 milions d’euros d’ajudes públiques que ara s’esfumaran. Cal que aquestes diners es recuperin per a mantenir la vida si l’empresa vol tancar.

El confinament no és igual per a tothom

Posar la vida davant del Capital és exigir que les administracions rebaixin despesa innecessària i retallin els sous astronòmics, enlloc de gastar 500.000 euros per contractar productores per fer concerts on els artistes hi van per amor a l’art, i apujar sous de directius durant la pandèmia. Deixar milers de persones sense ingressos en mans de la solidaritat i les xarxes d’aliments i de suport mutu, mentre es rescaten empreses, lobys turístics, i es presta diners a la banca per poder seguir generant beneficis pels de sempre. Una situació de pandèmia que ha aguditzat la violència masclista dins les llars i que ha fet disparar el nombre de casos denunciats als telèfons d’atenció. En el període d’aquests darrers 60 dies, tres dones han estat assassinades per la seva parella arreu dels Països Catalans.

De motius en sobren per mobilitzar-se, i d’exemples que això és possible n’hem vist ja alguns, des de les primeres imatges de mobilitzacions massives a Grècia, més a prop també hi ha hagut mobilitzacions de signe totalment oposat. Mentre l’extrema dreta sortia embogida als carrers de Madrid o València sense tenir en compte cap mesura de seguretat, hem vist com al Euskal Herria es feien mobilitzacions contra la violència masclista a Atarrabia o per la llibertat dels presos en vaga de fam a Iruña i tants altres municipis.

Sants espera posar el seu gra de sorra dins aquest cicle mobilitzador que ja ha començat, i ha marcat el tram de la Rambla Brasil (entre Pavia i les vies) com a punt de trobada els dimarts, per catalitzar cada malestar social que la crisi ens imposa. Altres barris de la ciutat també s’estan preparant per desconfinar la lluita. Si aquesta crisi no volem pagar-la altre cop les de sempre, dimarts caldrà baixar al carrer i canviar aplaudiments per reivindicacions concretes.

 

 

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *