Recuperem els carrers pels serveis públics


Un dimarts més la pluja ha amenaçat durant gran part del dia la mobilització del vespre que des de fa un mes ens convoca a recuperar els carrers i a posar la vida per davant del capital.

El sol però ha sortit a partir de les sis de la tarda i s’ha mantingut fins amagar-se a ponent.

Aquesta setmana la mobilització s’ha volgut centrar en la defensa dels serveis públics posant especial èmfasi en la Sanitat i l’Ensenyament. Si bé les darreres setmanes la mobilització veïnal s’havia fet en clau laboral o simplent pel fet de reivindicar el dret a la protesta malgrat el confinament, aquesta setmana l’organització ha convidat al personal mèdic i administratiu del CAP del carrer Roger al l’altre extrem de la Rambla de Badal. En el seu parlament, s’ha fet referència als greugues que ha patit el sector ja molt abans de la pandèmia de la COVID-19, amb les retallades de pressupostos des de 2010, així com les retallades de sou que a hores d’ara no han recuperat. El 5% del sou del personal vinculat a Sanitat encara resta pendent de retorn. Però és que a més a més la crisi sanitària ha complicat encara més la seva fèina per garantir la salut de totes. Malgrat les retallades el seu personal ha seguit al peu del canó, assumint la gestió de la crisi. Podeu escoltar el seu parlament en el vídeo.

Un cop fet el parlament de Sanitat, ha arribat el torn de l’Ensenyament. On la companya de la CGT convida a trencar amb el model imposat des de fa anys per la conselleria, on les retallades, privatitzacions i decrets estan desmantellant el sistema públic el seu desbordament i col·lapse. “Sobrecarregant de feina als docents i exposant-nos a riscos psicosocials, mantenint un augment d’hores lectives impossibles, saturant-nos amb burocràcia i sense democràcia als centres”. Per recordar que “Obrir els edificis no és obrir les escoles. Les escoles són molt més. I si parlem d’obrir, obrim-les de veritat, a la participació democràtica de tota la comunitat educativa. Que les decisions sobre horaris, projectes i activitats les prenguem treballadores, famílies i estudiants”.

 

 

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *