Dues victòries i una altre que cal seguir lluitant


En les darreres hores hem tingut dues bones noticies pel moviment popular i veïnal del barri de Sants. D’una banda hem vist com la plataforma en contra de la construcció a un parc de neteja al subsòl del futur institut  escola Cal Maiol, féia públic que els anys de lluita han valgut la pena. El projecte aprovat a la Bordeta finalment no comptarà amb aquest polèmic equipament que tant havia preocupat a  les famílies de l’escola, i que les va dur a impulsar una campanya i mobilitzacions per a recollir adhesions d’entitats del barri. A més cal tenir en compte els perills inherents a la presència d’un equipament d’aquestes característiques sota una escola.

D’altra banda una segona victòria en el camp de l’educació, la trobem de la mà de La Troca. Finalment s’ha pogut signar el conveni amb la Lleialtat Santsenca que possibilitarà el seguiment del curs el proper any dins l’equipament municipal. Els 60.000 euros aportats per l’ajuntament possibilitaran la cobertura del 82% del pressupost del projecte i seguir donant cobertura formativa a més de 500 persones dels nostres barris.

D’altra banda el barri resta pendent de com evoluciona la lluita contra l’obertura d’un tanatori al carrer Comtes de Bell-Lloc amb Puiggari, perquè si bé d’una banda la Generalitat no ha posat cap impediment a l’obertura i a l’Ajuntament els partits han fet el joc partidista que justifiqui cada posició. Si bé els convergents no proposen al·legacions des del govern autonòmic, hi voten en contra a nivell municipal, i son els partits de govern -un cop més amb el suport del regidor Valls- qui dona llum verda al projecte amb l’abstenció d’ERC, PP i C’s.

Davant d’aquesta situació, les veïnes segueixen mobilitzades per recuperar per al barri l’edifici històric dels Germans Climent, i evitar així la bombolla immobiliària que pot suposar la instal·lació d’un tanatori en un coll d’ampolla de trànsit rodat que ja acumula una parada de bus, tres escoles, un centre sanitari i és via habitual de serveis d’emergència en un sol carril rodat.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *