Les famílies de l’IE Arts demanen aturar les obres en horari lectiu


Des de l’inici de curs escolar hem anat veient com mares i pares de l’institut Escola Arts anaven penjant a xarxes socials les seves queixes respecte a les obres que afecten l’edifici del carrer Àliga d’Hostafrancs. La paciència ha arribat al límit i han fet públic un manifest on demanen adhesions, per tal de posar la seguretat de l’alumnat per sobre d’unes obres que es fan a l’edifici a benefici de la comunitat religiosa que n’és propietària.

El manifest (2)va més enllà de la seguretat i les molèsties i demanda més espais d’esbarjo per a l’alumnat, més equipaments propis d’un Institut (Gimnàs, laboratori o espais on desdoblar grups). I va més enllà de l’edifici on actualment s’està impartint les classes. Ja que segons les famílies el Consorci d’Educació no està preveient espais per encabir-hi els 26 grups d’alumnes a l’edifici del centre Joan Coromines. No hi ha calendari previst d’execució d’obres en el nou edifici. Un calendari imprescindible per saber si les obres estaran llestes el setembre del 2022, més quan el centre preveu activitat lectiva fins juny 2022.

Aquesta opacitat es fa evident en la manca de pressupost públic sobre l’obra i sobre el futur de les dues línies de Batxillerat que podrien desaparèixer si no s’incrementa la capacitat del centre de cara a 2022.

És per això que demanen aturar les obres a l’edifici del carrer Àliga en horari lectiu, un aval que certifiqui la seguretat de les obres que s’hi estan duent a terme, la possibilitat de tallar el carrer Leiva com a extensió del pati escolar i per a aquelles activitats docents que ho requereixin, un calendari d’obres clar i transparent que garanteixin finalitzar les obres a l’edifici del Coromines per fer efectiu el curs 2022-23, així com fer-se públic el pressupost destina a la obra sense que les millores a l’ARTS es facin en detriment de Coromines. Per tal de garantir totes les línies de Batxillerat demanen poder alçar una quarta planta a l’institut i ampliar el nombre d’aules i espais docents, garantint un projecte de ciutat educadora vinculat als equipaments ja existents.

Les famílies mantenen el seu compromís amb el projecte eductiu del centre i reivindiquen el seu dret a amplificar la protesta si les seves demandes no son ateses per les administracions competents, el Consorci d’Educació participat per l’ajuntament i la generalitat.

Per tal de sumar suports a les seves demandes us emplacen a signar el manifest clicant en aquest formulari.

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *