Expulsions a l’escola bressol municipal?


No es tracta d’alumnes amb un comportament reprovable. Es tracta d’una situació d’emergència social i una incapacitat administrativa per donar solucions quan la pandèmia ha deixat a milers de persones sense recursos econòmics. Aquesta és la situació que estan vivint a l’escola Bressol El fil de Sants. Una escola municipal ubicada entre el carrer Numància i Equador que rep alumnat tant de Sants com de l’Eixample.

La nova tarificació municipal del sistema d’escoles bressol se’ns presentava com una oportunitat per a bonificar a les famílies amb menys recursos, i la idea és bona. El problema és quan la tarificació es fa segons criteris de renda de l’any anterior al curs, i per tant no reconeix la situació en temps real de les famílies que matriculen els infants a la pública.

Aquesta és la situació actual. Moltes famílies han perdut el lloc de feina o els han aplicat un ERTO els darrers mesos i ara no poden afrontar una quota escolar que pot pujar fins a 395 euros al mes. Per això des de l’ampa del Fil, demanden que ajuntament faciliti que les famílies puguin modificar de manera àgil la declaració de la seva situació socioeconòmica si aquesta ha canviat respecte a la renda de l’any anterior, per tal que es recalculi la quota escolar.
Eximir del pagament de la quota mínima establerta a aquelles famílies que estiguin en una situació d’extrema dificultat.
Ampliar el marge de temps per abordar aquestes situacions sense que això suposi, automàticament, la pèrdua de la plaça assignada.
Demanem, a més, que aquelles famílies que justifiquin una situació d’extrema vulnerabilitat puguin retornar els rebuts emesos, evitant l’acumulació de deute que agreuja, encara més, la seva situació i que es garanteixin circuits clars i ràpids entre les escoles bressol i els serveis socials quan siguin necessaris.

A tal fi han activat una recollida de signatures telemàtica per pressionar a l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (Imeb), a la Comissionada d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, Maria Truñó, i a l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que garanteixin que no s’expulsa cap família de les escoles bressol de Barcelona per motius socioeconòmics, assegurant que tots els infants de les escoles bressol de la ciutat poden seguir escolaritzats aquest curs 2020-2021, amb independència de la situació socioeconòmica de les seves famílies

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *