Mobilització contra la crisi, hi ha una altra manera de viure


La pandèmia no afluixa i segueix infectant centenars de persones cada dia, i el capitalisme tampoc no ho fa i segueix empitjorant les nostres condicions de vida, cada dia també.

Les darreres setmanes hem pogut veure i ser partícips d’un increment de la resposta mobilitzadora en contra de les mesures actuals per mirar de controlar el virus, reduint els contagis, i posar fre a la sagnia econòmica i social que està sofrint l’economia i que paga la classe treballadora. Cada vegada més gent se sent desemparada: perquè no pot pagar el lloguer, perquè se l’han acomiadat de la feina, perquè està malalta i la sanitat no pot atendre-la com necessita, perquè veu com les factures de la compra, la llum i el gas no paren de créixer i ara els bancs s’embutxacaran milers de milions d’euros per l’escàndol del Castor de Florentino, o se’n van a finançar increments pressupostaris de l’exèrcit o la casa Reial.

Davant d’aquesta realitat, l’esquerra independentista plateja la necessitat d’ampliar la mobilització per fer evident el conflicte. ” Només si som capaces de generar un conflicte suficientment gran, fer por al capital, mostrar la nostra força, serem capaces d’imposar mesures urgents per garantir la vida a la classe treballadora dels Països Catalans”.

Però la lluita urgent per aquestes condicions de vida no pot deslligar-se de la lluita política revolucionària, perquè és aquella que aporta dues idees essencials: d’una banda, que en el sistema capitalista no existeix un horitzó que asseguri una vida digna per a la nostra classe i, per tant, que les reivindicacions socials que són clarament necessàries per al moment actual són insuficients per garantir la vida en el futur; de l’altra que només la perspectiva revolucionària és capaç d’aglutinar un plantejament polític que albiri un canvi de sistema. Una proposta revolucionària basada en la construcció d’un bloc polític al voltant del Programa Feminista de la Unitat Popular i una estratègia que marqui l’exercici de l’autodeterminació dels Països Catalans com a marc polític per construir una forma diferent de gestionar els recursos, repartir el treball i la riquesa, la superació del capitalisme patriarcal com a marc d’explotació, exclusió i violència. La república socialista i feminista dels Països Catalans.

En aquesta línia, l’esquerra independentista ha fet una crida a sortir avui al carrer. Avui a la Plaça Catalunya a les set de la tarda, i posar una llista de reivindicacions popular sobre la taula com a millor mesura per a garantir drets i evitar que sigui la patronal la única que tutela la sortida a la crisi, la única que imposa les seves condicions a uns governs estatal, autonòmic i locals que des de la desorientació, segueixen les receptes proposades des de dalt.

Avui toca ser prepositius amb els interessos de les classes populars. I defensar aquesta llista d’ 11 punts:

1.Tots els recursos assistencials i sanitaris privats sota control públic.

2.Transport públic gratuït i augment de la freqüència.

3.Suspensió de desnonaments i pagaments de lloguers i hipoteques. Expropiació dels habitatges buits en mans de grans tenidors.

4.Accés gratuït a llum, aigua, gas i telecomunicacions mentre duri la crisi. Control públic de les empreses de serveis essencials per garantir-ho.

5.Prohibició d’acomiadaments i ERTO a empreses amb grans beneficis.

6. Permísos de feina retribuïts per als i les treballadores amb persones a càrrec.

7. No pagament del deute, retorn del rescat bancari i construcció d’una banca pública. No al xantatge del deute de la UE.

8. Cap persona sense drets. Regularització de totes les persones migrades i refugiades i tancament dels CIEs.

9. Renda Bàsica mentre duri la situació d’emergència social.

10. Retorn del rescat bancari i Taxa Covid, que la crisi la paguin els rics.

11. Reforç a serveis socials i a l’escola pública, i suport a l’alumnat amb material necessari per a realitzar el seguiment de les classes (accès a internet, dispostius electrònics…)

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *