Can Clos es planta davant del Districte


Ens diuen que fa setmanes que fan gestions i instàncies per tal de saber que pensa fer l’ajuntament amb el futur de Can Clos, sense rebre resposta de cap mena. Can Clos és una petita escola del barri de la Marina de Sants que el Consorci d’Educació -organisme participat per Ajuntament i Generalitat- volia tancar a final de curs per fusionar-la amb l’escola d’Enric Granados. Dues escoles amb projectes diferents. La crisi sanitària ha donat una respir a les veïnes, que a priori ha aplaçat el desenllaç fatal un any més.

Així, des del passat curs, les famílies estaven pendents de reunions amb l’administració per saber el futur de l’escola.
Fartes d’esperar i de gestions administratives que no feien moure fitxa als responsables polítics, ahir a la tarda, una vintena de mares, pares i alumnes de diferents edats es van plantar davant de la seu del districte poc desprès de les 17:30.

Els cartells manuals darrera de cartons reciclats, les pancartes de drap, el megàfon de fireta i els seus càntics contra el tancament del centre escolar fan efecte. Porten 20 minuts fent xibarri al carrer i surt un primer representant polític. La consellera de la Marina pren la paraula per dir que son coneixedors de la problemàtica i que ells sempre han apostat per la continuïtat dels dos projectes educatius. Però  no és això el que volen escoltar les famílies. Saben del cert que l’únic que garanteix el projecte és el centre. Un cop tanqui l’escola i es fusioni amb Enric Granados, hi haurà una direcció única i no serà la de Can Clos.

La Consellera diu que en Marc Serra, està ocupat i que segons la seva agenda, te una trobada amb una altre entitat i no els podria rebre. Però la realitat sempre supera la ficció i cinc minuts més de protesta queden interromputs per l’arribada a peu del regidor. La seva agenda s’obria de cop i volta i Can Clos hi entrava de cop. Dues mares de l’AMPA de Can Clos entren darrera del regidor i se seuen a parlar dins un despatx municipal. Tantes instàncies i cartes durant 20 setmanes, i la clau era destinar 20 minuts a posar el problema allà on més mal li fa a l’administració. Treure la lluita de Can Clos al carrer, i fer-ho a les portes del districte ha estat l’única manera de ser ateses per una classe política acostumada a dilatar els processos i fer esgotar els protagonistes.

A la sortida de la breu trobada, ens comenten que ara si, des de l’ajuntament estan disposats a negociar sense apriorismes. Veurem si aquesta promesa es manté. De fet falta ven poc per saber si per al curs 2021-22 l’escola ofertarà places de P3. Si realment volen negociar sense condicions, caldrà mantenir una matricula dins l’escola pel proper curs.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *