Llibres il·lustrats [Lletres sense sang]


Segona entrega de recomanacions literàries de la Glòria Arquillo des del mostrador de La Inexplicable.

A La inexplicable hem fet un raconet especial per als llibres il·lustrats. Ens agraden perquè són un objecte preciós per si mateixos, i perquè a través del llenguatge visual (en solitari o combinat amb l’escrit) ens expliquen històries meravelloses que, al final, és el que més ens agrada.

En aquest racó hem fet espai per a Ethel Frost y el susurro del bosque, de Victoria Francés, editat per Norma Editorial, amb unes il·lustracions en blanc i negre, fosques físicament i metafòrica que ens descobreixen els habitants amagats als boscos. Somnis, realitat, records i romanticisme gòtic es mesclen en aquesta història de la creadora de la trilogia Favole.

També hi caben il·lustracions plenes de llum, com les d’Esther Gili a l’àlbum L’escriptori d’Emily Dickinson (Astronave). Escrita per David Aceituno, aquesta història ens acosta a la infantesa i primera joventut de la gran poeta estatunidenca, la seva passió per la botànica, l’astrologia i sobretot la poesia. Una manera perfecta d’apropar-se a Dickinson i descobrir-la en família.

I parlant de descobrir, no se’ns acut millor manera de fer-ho que de la mà de Zahorí Books i els seus Paisatges perduts de la terra. Un recorregut per la història del nostre planeta, explicat i il·lustrat per Aina Bestard, amb el qual viatjarem milions d’anys a través de roques, plantes, esquelets de dinosaures, mars de lava, insectes fantàstics i altres criatures. Solapes, transparències i unes il·lustracions espectaculars amb les que descobrirem paisatges prehistòrics sense els quals és impossible entendre la vida actual al planeta Terra.

I acabem amb un dels nostres títols preferits, Alícia al país de les meravelles, en aquesta ocasió en l’edició de Baula. El clàssic de Lewis Carroll, amb la seva llebre de març, la festa del te, el feliç no-aniversari, la reina de cors, el partit de croquet amb flamencs… Tot il·lustrat pel geni de Chris Riddell, què més es pot demanar?

 

Podeu consultar les recomanacions del mes passat clicant aquí.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *