El feminisme es reivindica als carrers del barri


A un quart de vuit del vespre del 25 de novembre un centenar de dones, bolleres i trans convocades pel moviment feminista del barri començaven un acte a plaça de Sants.

Durant l’acte s’ha llegit el manifest contra les violències del barri i seguidament d’una en una totes les participants han llegit fragments de vivències reals aportades per veïnes del barri. Violències masclistes al domicili, a la feina, a jutjats. Violències masclistes institucionals i al carrer. Tot de testimonis que acompanyaven una pintada a terra que era tota una declaració d’intensions: Sants feminista.

Finalment les companyes del bloc Gayarre han denunciat la violència que es viu en el món de l’habitatge i la violència que elles mateixes viuen a hores d’hora. Amb data oberta, poden ser desallotjades durant 15 dies. Una llar amb famílies monomarentals, amb criatures i una embarassada.

L’acte ha acabat amb l’inici d’una manifestació que ha recorregut carretera de Sants fins el carrer Gayarre. S’ha passat pel bloc okupat per saludar les seves habitants i s’ha seguit fins el carrer Constitució fins el carrer Sagunt. Allà, la manifestació ha parat davant Ca la Cristina. Un edifici okupat el 8 de març pel moviment feminista que va ser desallotjat el 25 de juny. Una data que city lock, els propietaris sabien que trobarien l’edifici mig buit. S’ha recordat com Desokupa va pressionar les veïnes durant temps i com després els hi va impedir entrar a recuperar les seves coses. Un edifici okupat plenament per dones, algunes amb criatures. S’ha volgut recordar que violència també es això. Deixar al carrer sense habitatge dones i deixar-les sense poder recuperar les seves coses.

Durant tot el recorregut els càntics han assenyalat el patriarcat i el capital com els culpables de tanta violència i han cridat que ens volem vives i amb vides dignes. També ho han fet les pintades que amb l’autodefensa feminista com estàndard han cobert els vidres de bancs, caixes i agències immobiliàries especuladores.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *