Can Clos i Stop Tanatori es mobilitzen el cap de setmana


Cap de setmana amb mobilització veïnal per partida doble, amb doble motiu. Dos conflictes que venen de lluny i que han pres el carrer dissabte i diumenge per fer visible el suport popular i portar reivindicacions fins a les portes de la seu de Districte.

Dissabte les famílies de l’escola de Can Clos es marcaven una marató, sortint a un quart de dotze des de les portes de l’escola -situada a la falda de Montjuïc- recorrent el passeig de la Zona Franca i recollint la solidaritat de les veïnes de Sants amb la seva arribada a Can Batlló. La geganta de l’escola i el gegant de Can Batlló farien plegats la part final de recorregut per Olzinelles i carrer de Sants. A l’alçada de la Lleialtat Santsenca una pancarta feia evident el suport a l’escola pública i contra el tancament per part de les veïnes. Desprès de dues hores de caminada, es llegia un manifesta a les portes del Districte on les famílies reivindiquen la continuïtat del projecte educatiu pel que van apostar quan van matricular als seus nenes i nenes. Aposten per mantenir una escola i un equipament en un lloc privilegiat, reivindiquen la baixada de ratios per garantir una educació de qualitat en un centre de màxima complexitat, reivindiquen que s’acabin les retallades i comencin a parlar d’inversions. Reivindiquen que la fusió de la seva escola amb la d’Enric Granados, no pot ser una solució per a cap de les dues escoles.
L’escola ha articulat una plataforma de suport on hi participen diferents entitats del barri, sindicats i la CUP. Des de la plataforma s’ha fet una gran tasca de contactes les darreres setmanes amb visites al Parlament de Catalunya per visitar diferents grups polítics per buscar suports a la seva causa i a la causa comuna de la plataforma “Cap escola no es tanca” que agrupa escoles amb situacions similars. Al cloure la mobilització l’AMPÂ de l’escola va agrair els suports rebuts i emplaçava a les administracions a trobar solucions reals. Emplaçava al Consorci d’Educació, és a dir,  a l’ajuntament i Generalitat al diàleg i a retirar la proposta de fusió. L’escola i el barri estan en peu de guerra i mantindran les mobilitzacions mentre no es garanteixi la continuïtat de l’escola i el projecte educatiu. El mateix dissabte a la tarda, part de les famílies de Can Clos reforçaven el seu compromís amb l’escola pública davant de la plaça Sant Jaume en la convocatòria unitària de l’assemblea groga.

Diumenge qui prenia el carrer davant la seu de Districte era el conflicte veïnal del tanatoti. Fa mesos que les veïnes de l’entorn dels carrers Puiggarí i Comptes de Bell-lloc denuncien el projecte especulatiu a la nau dels germans Climent, l’antic Happy Parck que un fons privat ha llogat pel triple del preu inicial per instal·lar-hi un tanatori.

Si ja fa pocs dies les veïnes feien seva la plaça del carrer Viriat que l’inversor privat vol transformar en una sortida del dol, diumenge aprofitaven el tall de carrer durant el cap de setmana per concentrar-se davant del districte, fer lectura del manifest i organitzar un taller de pancartes per a les veïnes.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *