Que la paguin els rics!


Comença a ser evident que qui no té no pot donar, no pot pagar. Comença a ser evident que si les classes populars no tenen garantit el dret al treball, se’ls deneguen subsidis o aquests son de mínims, caldrà que algú altre passi per caixa a pagar la factura de la pandèmia. La crisi econòmica derivada de la sanitària ha aguditzat les desigualtats socials. Mentre una majoria treballadora ha perdut capacitat adquisitiva i drets, una minoria empresarial i especulativa s’està enriquint encara més amb la nostra misèria. Clama al cel, que si algú ha de pagar la crisi, han de ser els rics, els que porten mesos i anys enriquint-se, els que es van fer encara més rics d’ençà del 2008 malgrat la punxada de la bombolla immobiliària, gràcies als rescats bancaris. Els que ara, des de sectors estratègics com les telecomunicacions, la distribució i l’alimentació segueixen enriquint-se i amenaçant amb l’atur, la fam i els desnonaments a qui no vulgui seguir estrenyent-se el cinturó.

Davant d’aquest panorama un centenar d’entitats d’arreu dels Països Catalans han llençat un manifest cridant a la mobilització per demà dissabte 19 de desembre. Una crida que es materialitzarà en una quinzena de mobilitzacions a localitats d’arreu del país.

El manifest posa èmfasi en la manca de sensibilitat social de les administracions, i la violència amb la que actuen contra qui qüestiona el model de sortida a la crisi. Una sortida on el benefici d’una minoria, les privatitzacions i els rescats oligarquics passen per davant de les necessitats més bàsiques de la població.

El manifest versa “Per això, és necessari que tot allò essencial per la vida, en especial la sanitat, l’educació i els sectors estratègics, passin a ser 100% públics i no ens mans privades. La qualitat de vida de les classes populars no pot dependre de la llei del mercat. Repartim el treball i la riquesa, perquè necessitem posar al centre la vida i no el capital. Per això, exigim el retorn del deute bancari i no permetre el xantatge econòmic de la UE.”

A Barcelona, la mobilització serà a les 12 del migdia a Passeig de Gràcia amb Aragó.

 

 

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *