Els col·lectius ocupen el carrer de Sants


Per sorpresa i autoconvocats. A primera hora del matí i quan el carrer de Sants ja estava tallat al trànsit rodat, una seixantena de militants d’una desena de col·lectius polítics del barri s’ha distribuit entre Tinent Flomesta i Espanya Industrial. I és que la pandèmia ens ha portat desmobilització i augment de la precarietat a parts iguals, i la feina de base d’ha multiplicat en els darrers mesos. Més atur, més precarietat laboral i manca de personal en serveis essencials sanitaris, incertesa, desnonaments, violència masclista, crisi de cures a gent gran i infància… i mentrestant, tancades a casa sortint només per a consumir i produir. El barri ha dit prou a la seva manera. “Si no podem mobilitzar a la gent, anirem allà on va la gent” ens deia una companya d’Endavant quan hem preguntat pels motius de la iniciativa.

A l’alçada de Tinent Flomesta una parada informava dels projectes de L’Horta Alliberada del mateix carrer i de l’esapi  Refugi que fa poques setmanes s’ha alliberat a Joan de Sada. L’espai Feminista de Sants desplega una exposició sobre la cadena global de cures i sobre com les violències es manifesten en un iceberg que només te una part visible i amaga tota la violència estructural. Arribant al carrer Sant Jordi, un tram pla de pancartes d’Endavant i de la CUP. La defensa de la sanitat pública, el “feminisme per a canviar-ho tot”, una exposició sobre els 11 punts programàtics per garantir “Una altra manera de viure”, i la campanya de Plantem-nos d’Endavant, guarnien un tram de carrer on Arran feia parada i aprofitava per vendre alguna samarreta. A la mateixa cantonada de Sant Jordi amb Sants una pancarta del Casal Independentista ens posa sobre alerta… “Quan fa que no fas una calçotada? Guarda’t el 7 de març”. I és que la pandèmia ha impossibilitat els dinars populars però pel que sembla la gent del Casal en tenen alguna preparada pel primer diumenge de març. Feu-los cas… guardeu-vos la data!

Arribem a plaça de Sants i una carpa de la CGT del metall envoltada per un grup de sindicalistes que anima l’espai amb música de Zoo i informa a les persones que s’acosten fins a una taula repleta de publicacions. Com a cada parada, un codi QR facilita que les veïnes que passegen pel carrer i busquen més informació puguin accedir als materials de les organitzacions i col·lectius des dels seus telèfons mòbils, sense necessitat de rebre propaganda en mà. Les mesures COVID han estat presents tota la jornada informativa.

Un darrer punt de trobada aglutina a tres col·lectius en pocs metres. El Grup Laboral de Sants, el Grup d’Habitatge de Sants i l’Escoleta Popular de la Bordeta. Una parada força animada que informava dels drets en tremes d’habitatge i laborals a les persones que s’aturaven a conversar mentre l’escoleta dinamitzava alguns jocs per a la mainada.

Una matinal ven aprofitada pels col·lectius del barri que ha deixat bones sensacions entre les participants, motiu per pensar que és pugui repetir en propers dissabtes i fer-se més gran. El temps dirà.

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *