14F votant sota la pluja [Galeria d’imatges]


This slideshow requires JavaScript.

El matí despertava amb pluja fina, les escoles encara tancades però el material electoral a lloc. A fora, un grup nombrós de veïnes està esperant saber si la condició de suplent el retindrà gaire temps. Fins les 10:00 ningú es mou de l’escola per si cal omplir una vacant. Malgrat alguns contratemps les meses es formalitzen i poc a poc, la gent que fa cua sota la pluja comença a desfilar. Algunes persones amb caminador o cadira de rodes reben tracte de cordialitat de la resta de veïnes i poden passar davant reduint el temps d’exposició a la pluja. L’operari de correus, apareix amb una saca de correu postal.

La cua única i al carrer, dona una major sensació d’espera, però a la majoria de col·legi amb menys de trenta minuts d’espera ja es pot votar.

Cotxeres i Casinet d’Hostafrancs son els dos centres de votació amb més cua al carrer, i Maristes i Emperador Carles en els que menys gent veiem al carrer. Tots els cetres els hem visitat entre 10:30 i 11:30, i la cadència ha anat fluctuant.

A migdia, hi ha qui piula que la cua de Cotxeres va des de Carrer de Sants fins a plaça Bonet i Muixí, fa la volta a la plaça i trona a baixar fins a l’auditori. Al darrer tram la cua es bifurca en dos, segons el grup de meses on toca votar. Una cua que ha comportat 44 minuts.

A les 13:30 el primer avanç de participació oficial dona unes xifres de 22’77% de l’electorat. Encara queden hores per fer-la pujar.

Finalment les franges horàries de votacions recomanades han estat la tomba de la participació, tothom que ho volia fer ha passat pel col·legi abans de dinar. A darrera hora els EPI’s de seguretat han estat la nota de color. Tots preparats i uniformats pel que no passarà. L’escola es buida, ni representants de l’administració ni les persones apoderades poden entrar a la zona de seguretat. És qüestió de minuts. Quan el rellotge marca les 20:00 s’escolten aplaudiments dins la sala de votacions. Poden tancar portes i obrir urnes, el recompte s’allargarà fins passades les 22:00.

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *