Les TEEI Diem prou! El 26 de febrer anem a la vaga!


El proper divendres hi ha vaga a l’ensenyament infantil. Hem demanat a l’Arnau Rodellar que ens expliqui els motius. El representant de la CGT al sector de l’Ensenyament a Barcelona i membre de l’assemblea groga de Sants ens  dona aquí els motius.

Les tècniques especialistes en educació infantil (TEEI) de les escoles públiques de Sants, estan cridades a la vaga aquest divendres 26 de febrer de 2021. Convocades per la Federació d’Ensenyament de CGT Catalunya (amb seu al barri) i la Plataforma d’Interines TEEI de Catalunya.

Reclamem que cap de les 883 TEEI que treballen actualment a les aules de P3 de l’educació infantil sigui acomiadada. Les mobilitzacions de la jornada seran:

  • A les 9 del matí a la plaça Francisco Tomás i Valiente de Mataró, davant els jutjats. Per donar suport a la primera de les 200 TEEI que ha denunciat l’abús de temporalitat en què es troben, segons la Directiva europea 1999/70.
  • A les 12 del migdia a la plaça Sant Jaume de Barcelona, amb mesures de seguretat per la Covid-19.

Les TEEI van ser contractades el curs 2004-05 pel Departament d’Educació, i des de llavors han estat sempre treballadores temporals. Per llei, el Departament estava obligat a convocar un procés selectiu per fer-les fixes al cap de tres anys, però no ho va fer. Ara que ja n’han passat setze, convoca un concurs oposició de TEEI eliminatori, i amb només 756 places. Molt per sota del nombre de TEEI necessàries en el sistema educatiu català, que són aproximadament 1.800.

Les TEEI ja van demostrar els seus mèrits quan van ser contractades. I durant molts anys han demostrat cada dia la seva capacitat i professionalitat per atendre la diversitat d’infants i les seves necessitats. Amb aquest concurs oposició, veuen com d’un curs a l’altre, es poden quedar al carrer.

Reclamem l’aturada d’aquest procés selectiu injust i arbitrari, que no consolida a les treballadores públiques sinó a les places. Segons l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP), en una situació excepcional com l’actual, es disposa de mecanismes legals per estabilitzar les treballadores mitjançant concurs sense oposició. Per això cal voluntat política i el conseller d’ERC Josep Bargalló ha de decidir, si vol ser el responsable de deixar al carrer dones treballadores públiques de més de quaranta-cinc anys, o trobar una solució a l’abús de temporalitat i els acomiadaments.

Veiem com el Govern de la Generalitat fa moltes declaracions sobre el dret a l’educació en abstracte. Però a la realitat, negligeix els drets de la infància i de les treballadores que en tenen cura i l’eduquen. Les TEEI treballen braç a braç amb les mestres de P3, però tenen: inferior salari, menys permisos, no les substitueixen, no tenen dret a promoció i no poden votar als claustres. I encara hi ha moltes escoles on no disposen d’aquesta professional de l’educació.

El Govern de la ciutat també desprecia a les treballadores de l’educació d’infantil, ja que pretén baixar la categoria professional a les educadores de les escoles bressol municipals.

Davant aquesta situació emplacem a docents, famílies i a tota la comunitat educativa de Sants a solidaritzar-se amb la lluita de les TEEI, a difondre i participar en les mobilitzacions.

L’Assemblea Groga de Sants dona suport a la vaga, així com els sindicats USTEC·STEs (IAC) i Intersindical-CSC, L’aFFaC (abans FaPaC), la CUP i la Plataforma d’Interins/es de Catalunya (PIC), que inclou col·lectius d’interines de diverses administracions públiques que també estan lluitant per denunciar l’abús de temporalitat i els acomiadaments com la Diputació de Barcelona, el Servei d’Ocupació de Catalunya, treballadores socials, educadores socials, tècniques d’integració social, Consorci de Normalització Lingüística, Plataforma d’Interines Docents de Catalunya (PINDO), ajuntaments i personal tècnic superior de diferents Departaments de la Generalitat.

LES TEEI DIEM PROU! EL 26 DE FEBRER ANEM A LA VAGA!

#JoFaigVagaTEEI

#26FVagaTEEI

#CapTEEIAlCarrer

#LesQueHiSomEnsQuedem

Correu: plataformainterinesteei@gmail.com

Twitter: @interinesteei

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *