Sants surt al carrer per exigir #CarlesLlibertat


Centenars de veïnes participen a l’assemblea oberta per organitzar la resposta a l’empresonament del Carles.

Ahir a la tarda rebíem atònites la notícia que en Carles ingressava a la presó de Can Brians després que la nit de diumenge fos arrestat pels Mossos d’Esquadra durant les manifestacions de suport a Pablo Hasél. Ràpidament, però, el barri es va començar a organitzar. Les xarxes bullien i abans d’anar a dormir ja teníem cartells editats, pancartes penjades i una assemblea convocada per avui dimarts a dos quarts de set per organitzar col·lectivament la resposta.

Com era d’esperar, l’assembela ha estat molt concorreguda, tallant la circulació del carrer de Sants i reunint centenars de veïnes. Perquè al Carles el coneix tothom. És un restaurador que aquests darrers mesos ha hagut de remar fort per tirar endavant el negoci familiar, amb grans dosis d’esforç i inventiva. És un veí implicat des de fa anys en fer de Sants un barri alegre i combatiu, l’alma mater de la comissió de festes de Vallespir de Baix que en els darrers anys ha ajudat a consolidar un nou espai que ofereix propostes crítiques i diferents. I és una persona, que  sempre amb un somriure a la cara, s’ha implicat en les diferents lluites del barri, disposat com pocs a donar un cop de mà i col·laborar allà on sigui necessari.

Durant l’assemblea, les companyes d’Alerta Solidària han exposat la seva incredulitat davant d’unes mesures absolutament desproporcionades, ja que les acusacions cap al Carles són, ras i curt, ridícules. Però al mateix temps, ens han advertit que el que li passa al Carles no és un cas aïllat i que cal estar atentes i preparades davant d’un context on la repressió i la violència policial semblen ser la única resposta a la mobilització popular que hem viscut els darrers dies.

L’assemblea també ha servit per organitzar la solidaritat amb el Carles. S’ha animat a tothom a fer difusió dels materials que ja circulen per les xarxes i a sumar-se en les diferents comissions que s’organitzaran aquests dies (mobilització, difusió, suport econòmic, etc). Per últim s’ha convocat una manifestació pel proper dissabte 27 de febrer a les 11:30 per exigir la seva llibertat. L’assemblea ha finalitzat amb un recorregut pel barri  pujant pel carrer Galileu fins a l’avinguda de Madrid i baixant pel carrer Vallespir fins a la Plaça Joan Peiró, on s’ha desconvocat la mobilització

Totes les persones interessades en col·laborar en alguna comissió, o donar suport al manifest veïnal poden escriure un correu a carlesllibertat@gmail.com.

Podeu descarregar les imatges de campanya per a fer cartells, adhesius, pancartes, plantilles, murals…

 

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *