Si toquen el Carles, ens toquen a totes! 2


La tarda de diumenge, centenars de persones es concentraven a l’estació de Sants en una de tantes mobilitzacions en suport a Pablo Hasél. La mobilització transcorre per l’Eixample amb tranquil·litat, i no és fins que els mossos d’esquadra carreguen contra una inofensiva pancarta a Via Laietana, que no s’havien registrat incidents. Empentes, corredisses, cop de porra. i 8 detinguts. Avui a mitja tarda ens assabentem que un dels detinguts és en Carles, veí del barri, treballador a l’hosteleria, vinculat a la comissió de la festa major de Sants del carrer Vallespir de baix, i que és habitual en les múltiples iniciatives de cultura popular. Tant te’l pots trobar organitzant la calçotada com preparant el Sant Joan, fent pinya amb els borinots o donant un cop de mà en qualsevol iniciativa de barri.

Les alarmes salten quan la fiscalia demana presó sense fiança per a ell. Segons ens apunten fonts de la defensa, en Carles ha estat detingut per moure una tanca de plàstic. Per desordres públics. Un fet que no només és inversemblant que acabi amb una presó preventiva, sinó que és fins i tot inversemblant que en una situació normal arribés a judici. Malgrat tot, el jutge decreta presó sense fiança. Estem doncs davant d’una nova excepcionalitat, on l’excusa de la mobilització continuada fa que jutges de reconeguda tradició empresonin a una persona amb l’argument de possible repetició dels fets. És a dir, com que demà, passat i l’altre hi poden haver més mobilitzacions, en Carles i qualsevol altre persona pot moure una altre tanca de plàstic.

Davant d’aquesta arbitrarietat i empresonament preventiu sense fiança, l’entorn personal i veïnal del Carles s’ha començat a moure i han promogut una assemblea oberta informativa per a dimarts 23 de febrer a les 18:30 a  la plaça de Sants. Una assemblea que serveixi per a posar l’inici a una dinàmica de suport i mobilització fins que en Carles sigui lliure, torni al barri. Aquest vespre mateix ja s’ha fet dues pancartes informatives que s’han penjat a plaça de Sants i al carrer Vallespir i s’ha activat un perfil a tuiter per difondre el seu cas.

 

 

 

——————————————————————————————————-

Us recordem que aquesta i totes les noticies publicades a SantViu.Cat les podeu rebre directament al vostre mòbil si us subscriviu al nostre compte de Telegram, les podeu compartir a facebook i seguir-nos al compte de tuiter.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 comentaris a “Si toquen el Carles, ens toquen a totes!